Preslušavanje skripte iz 10. poglavlja koju je ponudila dr. E. Fiore u praksi se pokazalo vrlo jednostavnim i korisnim, jer je već i nakon prvog preslušavanja znalo doći do potpuno neočekivanih reakcija. Skripta u osnovi sadrži elemente postupaka oslobađanja astralnih fragmenata koji se javljaju kao vrlo često nakačenje, na način da se pretpostavljenom astralnom fragmentu objasni njegova situacija. To prvenstveno uključuje objašnjenje da on više nema vlastito fizičko tijelo i da mu je mjesto u Svjetlu iz kojega je i došao, a gdje ga čeka nastavak postojanja koje zaslužuje. Slušanje ove skripte moglo bi biti korisno bez obzira na postojanje nekog od simptoma, jer je to jedan od mogućih načina za otkrivanje nakačenih entiteta. Slušanje može izazvati i reakciju entiteta, u smislu sviđa li mu se uopće ideja da se njime netko bavi. Točnije, na taj bi se način utvrdilo postoji li pokušaj manipuliranja domaćina, s ciljem da ga se odvrati ili omete u namjeri da provede postupak oslobađanja. Doseg preslušavanja skripte je konačan, no ako ipak izazove određenu reakciju to bi moglo olakšati i ubrzati daljnji postupak oslobađanja.

Prije konačnog izbora između pronađenih i ponuđenih mogućnosti, neke dodatne informacije mogu se pronaći u 13. poglavlju.

Priprema

Postupak oslobađanja zahtjeva pristup sadržajima iz podsvijesti do kojih se dolazi u promijenjenom stanju svijesti kojeg mogu ometati određene supstance. Stoga se najmanje dan prije samog postupka ne preporuča konzumiranje kave, alkohola, tzv. energetskih pića ili bilo kakve psihoaktivne supstance. Isto tako, preporuča se suzdržavanje od onih aktivnosti za koje se sumnja da bi mogle biti povezane sa simptomima karakterističnim za postojanje nakačenja, a koji su navedeni u 7. poglavlju.

Osobe koje imaju propisane određene medikamente u sklopu medicinskih terapija (sedativi, antidepresivi, regulatori seratonina/ raspoloženja i slično) trebaju razmisliti mogu li na kratko prekinuti s njihovim uzimanjem (prema vlastitom nahođenju ili u dogovoru sa svojim liječnikom). Dijabetičari bi trebali prethodno prekontrolirati razinu šećera u krvi zbog promjene metabolizma prouzročene opuštenošću u promijenjenom stanju svijesti. Ako postoje pokazatelji da bi postupak mogao uključivati emotivne trenutke (zbog povratka u neko traumatsko iskustvo), trudnicama se isti ne preporučuje, jer bi fetus mogao emocionalnost majke tumačiti na način koji neće biti najpovoljniji za njega. Osobe sa stanjima teške depresije, anoreksije, bipolarnog poremećaja ili shizofrenije bit će nesposobne za jasno i racionalno razmišljanje jer su sklone umišljanju (fantaziranju), što bi moglo onemogućiti ulazak i rad u promijenjenom stanju svijesti. U tim slučajevima kao alternativa se nudi mogućnost rada na daljinu opisan u nastavku.

Prije samog postupka se osobama koje nose naočale ili leće preporučuje da ih odlože. Isto tako, svakako se preporuča prethodni odlazak u WC, kako se postupak ne bi nepotrebno prekidao zbog fizioloških potreba (iako se i u ovakvom slučaju može lako nastaviti gdje se stalo).

Odjeća i obuća trebali bi biti dovoljno udobni, bez ikakvih oštrih detalja i nakita, kako ne bi izazivali neugodnosti (zatezanje, žuljanje, blokiranje cirkulacije, itd.).

Mobilni i slični uređaji trebali bi biti isključeni kako ne bi ometali postupak.

Definicije

U nastavku teksta koriste se sljedeći pojmovi, koje ću ovdje obrazložiti u svrhu otklanjanja mogućih nejasnoća i nesporazuma:

  • Domaćin – svaka osoba koja ima jedno ili višestruko nakačenje koje se koristi njenom energijom i vrši utjecaj na njen život, bila ona toga svjesna ili ne. Zbog jednostavnosti, u nastavku će se koristiti pojam domaćin za svaku osobu koja je iskazala zanimanje za postupak oslobađanja i zatražila pomoć, iako osoba ne treba nužno i imati neki nakačeni entitet.
  • Nakačeni entitet – samosvjesno biće ili strana instalacija (npr. eterični implantat) koja se nalazi na ili unutar drugog samosvjesnog bića kojeg nazivamo domaćinom, i na kojem egzistira zahvaljujući energiji domaćina. Neki od dosada identificiranih entiteta navedeni su u 5. poglavlju.
Creative Commons licenca­ Ovo djelo, ako drugačije nije naznačeno, ustupljeno je pod licencom Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno 3.0 Hrvatska .