malastudija_naslovnica.jpg

 

Mala studija o ljudskim i neljudskim entitetima i utjecajima nastala je tragom autorova istraživanja nevidljivih utjecaja koji su od davnina nezaobilazni pratitelj ljudskog roda i često uzrok patnji, sukobima i nesreći. Ovoj tematici, koja je tabu tema modernog doba, uglavnom se pristupa ekstremno: senzacionalističkim navodima o posjednutosti, uz iskrivljene ideje prikazane u holivudskim horror filmovima egzorcizma. S druge strane, ona je predmet ismijavanja i omalovažavanja, čemu se lako prikloniti uz današnju materijalističku znanost koja ne odustaje od pokušaja objašnjavanja psihičkih sadržaja i stanja genetskim nasljeđem, posljedicama kemijske neuravnoteženosti u mozgu ili naučenim druš­tve­no uvjetovanim ponašanjima. Predstavnici humanističke znanosti i psihologije koji žele komentirati ovakve pojave olako ih svrstavaju pod "osobne demone" ili puko fantaziranje, odbacujući drugačija tumačenja kao primitivna i zastarjela.

Napisana u želji da približi rad nekolicine odvažnih psihoterapeuta koji su se u svojoj dugogodišnjoj praksi svakodnevno susretali s ovakvim utjecajima i uspijevali svojim postupcima poboljšati cjelokupno stanje svojih klijenata, Mala studija nudi objašnjenja koja omogućuju novi pristup, bez zauzimanja ekstremnih stavova o problematici tzv. lu­ta­ju­ćih duša/duhova, demonskih bića, uroka, itd.

Navedeni primjeri oslobađanja koje je vodio sam autor trebali bi olakšati razumijevanje same dinamike ovakvog postupka i pokazati razliku naspram crkvenog egzorcizma koji je također jedna od ob­ra­đe­nih tema, uz sljedeće cjeline:

  • Porijeklo i uzroci nastanka nakačenja
  • Kategorizacija entiteta
  • Simptomi i posljedice
  • Usporedba s PVO (poremećajem višestruke osobnosti)
  • Moguće mjere zaštite
  • Usporedni pregled različitih metoda oslobađanja

 

Ostala izdanja:

Tiskano izdanje, 326 str., meki uvez (ISBN 978-953-56989-0-6, na amazon.co.uk ili amazon.de, ako ne možete kupovati preko interneta obratite nam se preko obrasca za kontakt)

Errata tiskanog izdanja

PDF izdanje (ISBN 978-953-56989-1-3, 6.649 kB, MD5, SHA-1)
EPUB izdanje (ISBN 978-953-56989-2-0, 4.625 kB, MD5, SHA-1)

 

library.png

 

 

Tiskano izdanje za posudbu u knjižnicama

 

Creative Commons licenca­ Ovo djelo, ako drugačije nije naznačeno, ustupljeno je pod licencom Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno 3.0 Hrvatska .