(engl. affect bridge) – nehipnotička pobuda promijenjenog stanja svi­je­sti, aktivira se najčešće dovođenjem u svijest nekog prošlog, emotivno nabijenog događaja, što se može iskoristiti za vraćanje u izvorni tre­nu­tak kad se doživio sličan događaj, a što vrlo često zna dovesti do povratka u neki od prošlih života. Možda bi prvi izbor za prijevod riječi bridge bio most ali mi se nekako čini primjerenijim premosnik jer u stvari premošćujemo "kritički faktor" svjesnog uma.

 

Vidi: hipnoza, indukcija, somatski premosnik, verbalni premosnik

U tekstovima na ovom portalu pod entitetima se prvenstveno smatraju kreacije koje postoje unutar svojih granica i za koje možemo reći da imaju vlastitu svijest. Tako entitet može biti osoba, ljudsko biće ali i misao koju je stvorila osoba i koja može dalje nastaviti odvojeno egzistirati, odnosno niz bestjelesnih bića koje u ovisnosti o svom stu­pnju razvoja isto tako imaju i različitu svjesnost.

 

Vidi: domaćin

Creative Commons licenca­ Ovo djelo, ako drugačije nije naznačeno, ustupljeno je pod licencom Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno 3.0 Hrvatska .