(kratica od engl. Rapid Eye Movement) – označava brzo pomicanje očiju uz titranje kapaka koje je karakteristično za period sanjanja i koristi se kao pokazatelj postizanja dovoljno dubokog promijenjenog stanja svijesti prilikom indukcije iako u tom stanju osoba ne spava i ne može zaspati.

"opetovano utjelovljenje"; učenje po kojem duša prolazi kroz različite zemaljske živote (seoba duša); može se razumjeti ateističko-monistički ili teistički, ovisno o odgovoru na pitanja o prirodi duše i cilju re­in­kar­na­cije. Ateistički monizam tvrdi da je individualno postojamje duše iluzija, i da se ona na kraju rastvara. S teističkog stanovišta, duša je vječno duhovno biće sa sviješću i slobodnom voljom; kraj re­in­kar­ni­ra­nja ne znači rastvaranje individualnosti u homogenu nedualnost, nego ulazak u individualno (nedjeljivo) bivanje s Bogom. (A. Risi)

Creative Commons licenca­ Ovo djelo, ako drugačije nije naznačeno, ustupljeno je pod licencom Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno 3.0 Hrvatska .